بارگذاری

روش اجرای سازه LSF

 برای اجرای سیستم ساختمانی LSF، همانند سایر سیستم‌های رایج، ابتدا طرح‌های معماری و سازه‌ای تهیه می‌شود. سپس، نقشه‌های اجرایی بر اساس این طرح‌ها تدوین شده و عملیات ساخت بر مبنای آن‌ها آغاز می‌گردد. در ادامه، مراحل اجرای این سیستم به تفصیل ارائه می شود.

1- شالوده یا فونداسیون

شالوده یا فونداسیون (Foundation) در سازه‌های ال اس اف (LSF) به عنوان پایه اصلی ساختمان عمل کرده و بارهای سازه‌ای را به زمین منتقل و توزیع می‌کند. این بخش در پایین‌ترین قسمت ساختمان قرار دارد و از آنجا که بار ساختمان از طریق آن به زمین منتقل می‌شود، استحکام شالوده نقش حیاتی در ایستایی و دوام کل بنا دارد.

در ساختمان‌های تا پنج طبقه با سیستم LSF، فونداسیون از عناصر بتن مسلح ساخته می شوند. معمولا ۲ نوع فونداسیون بتن آرمه میتوان برای سازه ال اس اف LSF در نظر گرفت. حالت اول یک شناژ بتنی با ابعاد استاندارد زیر کلیه دیوارهای سازه ال اس اف LSF اجرا می گردد که به این نوع، فونداسیون نواری  گفته می شود.

حالت دوم، استفاده از دال‌های زمینی بتنی (SLAB) می باشد که بسیار رایج است، زیرا روشی است که زمان بسیار کمتری نیاز دارد.

در پروژه‌های اضافه اشکوب، فونداسیون‌ اکثرا از نوع فولادی می باشد.

2- اجرای اسکلت و تیغه چینی‌ها

  1. اجرای اسکلت (Framing)

اجرای اسکلت در سیستم LSF شامل نصب قطعات فلزی سبک (پروفیل‌های فولادی گالوانیزه) است که به صورت دیوارها، سقف و کف عمل می‌کنند. این اسکلت به عنوان ساختار اصلی ساختمان عمل کرده و از پایداری و ایستایی لازم برخوردار است.

الف) دیوارها (Walls)

نصب پروفیل‌های عمودی (Studs): اولین گام، نصب پروفیل‌های عمودی (استادها) است که به عنوان اعضای باربر عمودی در دیوارها عمل می‌کنند. این پروفیل‌ها در فواصل معین (معمولاً 40 یا 60 سانتی‌متر) نصب می‌شوند و به پروفیل‌های افقی (تراکز) در بالا و پایین متصل می‌شوند.

ب) سقف‌ها (Ceilings)

نصب پروفیل‌های افقی سقف (Joists): پروفیل‌های افقی سقف که به عنوان تیرچه‌ها عمل می‌کنند، بین دیوارها و یا بر روی ستون‌های باربر نصب می‌شوند. این پروفیل‌ها وزن سقف و همچنین بارهای زنده (افراد و تجهیزات) را به دیوارها و ستون‌ها منتقل می‌کنند.

نصب تیرهای اصلی و فرعی (Main and Secondary Beams): در صورت نیاز به انتقال بارهای بیشتر، از تیرهای اصلی و فرعی استفاده می‌شود که این تیرها به پروفیل‌های دیواری متصل شده و پایداری سقف را تأمین می‌کنند.

  1. تیغه‌چینی (Partitioning)

تیغه‌چینی در سیستم LSF با استفاده از پروفیل‌های فلزی سبک انجام می‌شود که به عنوان جداکننده‌های داخلی (غیرباربر) عمل می‌کنند.

نصب پروفیل‌های تیغه‌ای: پروفیل‌های تیغه‌ای مشابه دیوارهای باربر نصب می‌شوند اما ابعاد و ضخامت آنها ممکن است کمتر باشد. این پروفیل‌ها به کف، سقف و دیوارهای موجود متصل می‌شوند.

اتصالات تیغه‌ای: پروفیل‌های تیغه‌ای به وسیله پیچ‌های مخصوص به هم متصل می‌شوند و معمولاً در فواصل 40 یا 60 سانتی‌متر قرار می‌گیرند. این اتصالات به گونه‌ای انجام می‌شود که تیغه‌ها پایداری لازم را داشته و بتوانند وزن مصالح نهایی (مثل گچ یا پوشش‌های دیواری) را تحمل کنند.

اجرای صحیح اسکلت و تیغه‌چینی در سیستم LSF، پایه و اساس یک ساختمان مستحکم و ایمن را فراهم می‌کند. دقت و توجه به جزئیات در این مراحل از اهمیت بالایی برخوردار است.

3- اجرای پوشش بیرونی سقف

  1. در سازه‌های LSF  پوشش بیرونی سقف برعملکرد، دوام و ظاهر نهایی سازه تأثیر بسزایی دارد و معمولاً از موادی انتخاب می‌شود که مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی داشته باشند که بتوانند سازه را در برابر نفوذ آب باران، برف، تابش مستقیم نور خورشید و تغییرات دمایی محافظت کنند. همچنین ظاهر زیبایی به سازه ببخشد و با معماری کلی سازه همخوانی داشته باشد.

     در صورتی که سقف سازه LSF به شکل شیبدار یا شیروانی اجرا شود، از پوشش‌هایی مانند ورق‌های رنگی شیروانی که در بازار با طرح‌های مختلفی عرضه می‌شوند، استفاده می‌شود؛ مانند ورق‌های رنگی با طرح‌های ذوزنقه‌ای، سفال، و شادولاین.

    همچنین، ساندویچ پانل به عنوان یک نوع دیگر از پوشش خارجی سقف در پروژه‌های صنعتی بسیار محبوب است. یکی از ویژگی‌های برجسته ساندویچ پانل‌ها این است که علاوه بر عایق حرارتی، به عنوان عایق صوتی و رطوبتی نیز عمل می‌کنند.

4- اجرای پوشش بیرونی نما

در مرحله اجرای پوشش بدنه خارجی بناهای پیش‌ساخته، ابتدا یک لایه فوم به ضخامت 4 میلی‌متر اجرا می‌گردد. سپس از تخته‌های سیمانی (سمنت برد)، نمای کامپوزیت آلومینیومی رنگی، یا در بخش‌هایی از سنگ و آجر استفاده می‌شود که به سازه متصل می‌گردند.بر روی سمنت برد، امکان استفاده از انواع رنگ نما با کیفیت بالا و دوام طولانی، سنگ تزئینی، آجر و کنیتکس وجود دارد. به طور کلی، در سازه‌های LSF، علاوه بر امکان استفاده از مصالح سنتی برای پوشش بیرونی نما، می‌توان از انواع دیگری از پوشش‌ها نیز بهره گرفت.

5- اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی

در مرحله اجرای تأسیسات مکانیکی و الکتریکی سازه LSF، سیستم‌های ضروری مانند برق، آب، فاضلاب، گرمایش، سرمایش، و تهویه به دقت نصب می‌شوند. این تأسیسات از طریق سوراخ‌کاری‌هایی که در مرحله فرم‌دهی ورق‌های فولادی و ایجاد فضاهای خالی انجام شده، به سازه متصل می‌گردند. این روش علاوه بر حفظ یکپارچگی سازه، امکان عبور آسان لوله‌ها و سیم‌ها را فراهم می‌کند. نتیجه این مرحله، تضمین عملکرد بهینه و ایمن تمامی سیستم‌های داخلی ساختمان است که راحتی و آسایش ساکنان را فراهم می‌کند.

6- نصب عایق حرارتی و صوتی

در مرحله نصب عایق حرارتی و صوتی سازه LSF، معمولاً از موادی مانند پشم شیشه ، پشم سنگ یا فوم پلی اورتان برای دیوارها استفاده می‌شود. پشم شیشه از الیاف بسیار نازک و انعطاف‌پذیر تشکیل شده و به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، یکی از گزینه‌های محبوب برای عایق‌کاری است. این ماده در ابعاد، ضخامت‌ها و پوشش‌های مختلف در بازار موجود است و به طور موثر از اتلاف حرارت و نفوذ صدا جلوگیری می‌کند. با نصب دقیق این عایق‌ها در دیوارها، سقف و کف، می‌توان به بهبود بهره‌وری انرژی و افزایش آرامش و راحتی در داخل ساختمان دست یافت

7- نصب درب و پنجره‌ها

در سازه‌های LSF، درب‌ها و پنجره‌ها در انواع مختلفی از جمله UPVC، آلومینیومی، و چوبی، با اشکال و ابعاد گوناگون نصب می‌شوند. این تنوع در انتخاب، امکان تطابق با نیازهای طراحی و عملکردی مختلف را فراهم می‌آورد و به بهبود ظاهر و کارایی سازه کمک می‌کند.

8- نصب پوشش های داخلی (دیوار و سقف)

در مرحله نصب پوشش‌های داخلی دیوارها و سقف در سازه‌های LSF، عمدتاً از پانل‌های گچی برای هر دو بخش استفاده می‌شود. این پانل‌ها که دارای هسته گچی و سطحی پوشیده شده با کاغذ مخصوص هستند، به‌طور مؤثری به ایجاد سطحی صاف و آماده برای رنگ‌آمیزی یا تزئینات دیگر کمک می‌کنند.

مصالح پوششی مورد استفاده شامل:

پانل‌های گچی

پانل‌های سیمانی یا سمنت بورد و جیپسوم بورد

پانل‌های چوبی و MDF

پوشش‌های نهایی برای سقف و دیوار عبارتند از:

کاغذ دیواری یا پوستر

رنگ

دیوارپوش

کاشی یا سنگ‌های آنتیک

کتیبه

پارکت

موکت

سنگ، سرامیک و گرانیت

9- عملیات نازک کاری

در مرحله نازک‌کاری سازه‌های LSF، تمامی مراحل پایانی و تکمیلی ساخت و ساز انجام می‌شود که به ایجاد ظاهر نهایی و عملکرد بهینه سازه کمک می‌کند. این مرحله شامل اعمال پوشش‌های نهایی بر دیوارها، سقف‌ها و کف‌ها، نصب عایق‌های حرارتی و صوتی، و همچنین انجام تمام جزئیات مربوط به دکوراسیون داخلی و خارجی است. عملیات نازک‌کاری نه تنها به زیبایی ساختمان می‌افزاید بلکه با استفاده از مصالح و تکنیک‌های مناسب، دوام و کارایی سازه را نیز تضمین می‌کند. اجرای دقیق و حرفه‌ای این مرحله، منجر به تکمیل ساختمان با استانداردهای بالا و ظاهری مطلوب می‌شود.

چرا ورتکس سازه بهترین انتخاب برای اجرای سازه‌های ال اس اف است؟

شرکت ورتکس سازه با افتخار اعلام می‌کند که تمامی مراحل ساخت سازه‌های ال اس اف، از طراحی تا تولید و اجرا، به صورت کامل و بی‌نقص را در مجموعه خود برای مشتریان عزیز به انجام می رساند. ما در ورتکس، تعهد داریم که صفر تا صد پروژه‌های شما را با نهایت دقت و کیفیت به انجام برسانیم.

اجرای مهندسی و صحیح سازه‌های ال اس اف (LSF) از اهمیت بالایی در دستیابی به یک بنای مستحکم است. گاهی توجه بیش از حد به سرعت بالای اجرا باعث می‌شود که پیمانکاران و نصابان از اجرای صحیح سازه غافل شوند. شرکت ورتکس سازه، با حفظ سرعت اجرای بالا که از مزایای بی‌چون‌وچرای سازه‌های ال اس اف (LSF) است، سازه‌ی شما را با کیفیت و دقت بالا اجرا می‌کند. تیم نصب شرکت به طور مرتب توسط واحد نظارت کنترل می‌شود تا سازه‌ای تحویل داده شود که در طول دوره بهره‌برداری دچار مشکل نشود. این امر به تضمین امنیت ساکنین و سرویس‌دهی مطلوب ساختمان کمک می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی در خصوص اجرای پروژه‌های خود با استفاده از سازه‌های LSF، با ما تماس حاصل فرمائید. تیم ما آماده ارائه راهنمایی‌های لازم در تمامی مراحل طراحی، تولید و اجرای پروژه‌های شماست.

امتیاز دادن به این محتوا
سبد خرید (0 مورد)
X