ال اس اف: بهترین انتخاب برای خانههای با دوام و مدرن در عجب شهر
ساختمانها به عنوان عنصر اساسی و حیاتی زندگی انسانها، همواره مورد توجه بودهاند. از آنجایی که همیشه نیازمندیمان به مسکن و سازههایی با کیفیت و مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی و طبیعی روز به روز افزایش مییابد، روشهای نوین ساخت و ساز نیز به طور مداوم مورد بررسی و بهینهسازی قرار میگیرند. از جمله این روشها، سازههای ال اس اف یا به عبارت دقیقتر “سازههای فولادی سبک”، به عنوان یک جایگزین مقاوم، سبک و قابلیت اطمینان برای سازههای سنتی چوبی یا بتنی مطرح است بطوریکه امروزه یکی از پایههای ثابت ساخت و ساز به ویژه در ساختمانهای یک یا دو طبقه و ویلایی در عجب شهر میباشد.
با توجه به اینکه قاب فولادی سبک سیستم ساختمانی نوینی میباشد و لازمه بهرهگیری همهجانبه از این تکنولوژی داشتن رویکرد حرفهای در بخش طراحی، محاسبه، تولید و اجرای این سیستم مطابق با استانداردها و آییننامههای معتبر می باشد، در همین راستا ورتکس سازه با بهره گیری از یک تیم متخصص با سابقه 16 سال خدمات قابل توجه ای از جمله طرح سازه ، تولید سازه LSF، اجرای LSF، طراحی پلان معماری سه بعدی و اجرای نمای فایبر سمنت برد را، برای رفع نیازهای مشتریان خود ارئه می دهد.
این مقاله ابتد به عوامل تاثیر گذار بر قیمت سازه ال اس اف در عجب شهر و سپس به شناخت دقیقتر فرایندهای طراحی ، ساخت و اجرای سازه های ال اس ف در عجب شهر می پردازد تا کارفرمایان با اطمینان بیشتری نسبت به انتخاب سازههای ال اس اف اقدام فرمایند.
عوامل تعیینکننده قیمت سازههای LSF در عجب شهر
قیمت سازههای ال اس اف(LSF) معمولاً به صورت یکپارچه محاسبه و شامل هزینههای طراحی، تولید، حمل و نقل و نصب است که به ازای هر متر مربع تعیین میگردد.
در ادامه به مهمترین عوامل تاثیر گذار اشاره خواهیم کرد:
- مواد اولیه: جنس سازه های ال اس اف از فولاد گالوانیزه می باشد و قیمت وروقهای گالوانیزه با توجه به تورم و نوسانات روزانه تعیین میشود.
- طراحی و مهندسی: پیچیدگی طراحی و نیازهای مهندسی میتواند بر هزینهها تاثیر بگذارد. هزینه طراحی در مقایسه با دیگر هزینههای مربوط به سازه ال اس اف معمولا به عنوان رقمی کم محسوب میشود. ، اما استفاده از یک طراحی مناسب و دقیق میتواند به بهبود کلیت پروژه و کاهش هزینههای اجرایی کمک می کند.
- حمل و نقل: هزینههای مربوط به حمل و نقل مصالح و تجهیزات به محل پروژه نقش مهمی در قیمت نهایی دارد.
- نصب و اجرا: هزینه نیروی کار و تجهیزات مورد نیاز و کیفیت لوازم جانبی برای نصب سازه نیز یکی از عوامل تعیینکننده است
قیمت سازههای LSF به ازای هر متر مربع ممکن است از یک سازه به سازه دیگر متفاوت باشد. برای مشاوره، استعلام قیمت و عقد قرارداد میتوانید با کارشناسان ما در ورتکس سازه تماس حاصل فرمائید.
طراحی سازههای LSF در عجب شهر
طراحی سازههای فولادی سبک (LSF) بعنوان نخستین گام و از اقدامات بسیار اساسی یک پروژه ساختمانی پیشساخته است. در این مرحله، سازه LSF برای مقاومت در برابر بارهای ثقلی، لرزهای و باد مورد محاسبه سازه ای قرار گرفته و سایز و ضخامت مناسب پروفیلها و سایر اجزای سازه مشخص میشود .
در دپارتمان طراحی ورتکس سازه از پیشرفتهترین نرمافزارهای طراحی برای سازههای فولاد سرد نورد استفاده میکنیم . این نرمافزارها هم اصول طراحی و هم مهندسی را در خود ترکیب کرده است، تا طراحی با استاندارد بالا و رعایت آیین نامه طراحی و اجرای سازه های فولادی سرد نورد که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در سال ۱۳۹۱ منتشر شد، صورت گیرد.
نرم افزار FRAMECAD STRUCTUR و SAP2000 از جمله بهترین نرم افزار های طراحی سازه ال اس اف می باشند.
مراحل اصلی در طراحی این سازهها شامل موارد زیر میشود:
بررسی نیازها و الزامات پروژه: شامل بررسی محل پروژه، نیازهای عملکردی و زیباییشناختی، و محدودیتهای فنی و مالی.
طراحی اولیه: شامل تهیه نقشههای اولیه و مدلهای سهبعدی سازه، که به مشتریان و ذینفعان ارائه میشود.
محاسبات فنی: شامل محاسبات بارگذاری، تحلیل سازه و طراحی اتصالات به منظور اطمینان از ایمنی و پایداری سازه.
تهیه نقشههای اجرایی: شامل تهیه نقشههای دقیق برای ساخت و مونتاژ قطعات سازه.
تولید سازههای LSF : روش کانادایی و روش نیوزیلندی
تولید سازههای LSF (Light Steel Frame) میتواند به دو روش اصلی کانادایی و نیوزیلندی که هر کدام ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند، به صورت صنعتی و در کارخانه صورت میگیرد. در ادامه به معرفی هر دو روش می پردازیم.
روش کانادایی (پروفیل خام)
در روش کانادایی، پروفیلها به صورت استاد و رانر خام تولید میشوند. این پروفیلها بدون هیچگونه برشکاری و سوراخکاری خاص، به محل پروژه منتقل میشوند. تمامی مراحل برشکاری، سوراخکاری و مونتاژ توسط نیروی کار در محیط کارگاه انجام میگیرد.
روش نیوزیلندی (CAD/CAM)
در روش فریمکد یا نیوزیلندی، تولید پروفیلها، برشکاری و حتی سوراخکاری محل پیچها به صورت کامل در کارخانه و با استفاده از ماشینآلات CNC انجام میگیرد. تمامی پنلها پس از تولید شمارهگذاری شده و آماده نصب به محل پروژه منتقل میشوند.
سازه کانادایی بهتر است یا نیوزیلندی؟
سازه LSF به روش کانادایی فاقد مزیتهای فناوری CAD/CAM سیستم نیوزیلندی است و از اتوماسیون در طراحی، برشکاری و سوراخکاری هوشمند بهره نمیبرد.
سازه LSF نیوزیلندی به دلیل اتوماسیون بالا، از کیفیت ساخت و سرعت تولید بالایی برخوردار است. این ویژگیها باعث محبوبیت آن در بین مجریان و کارفرمایان ایرانی شده است.
انتخاب بین روش کانادایی و روش نیوزیلندی بستگی به نیازها و شرایط خاص پروژه دارد. روش کانادایی با انعطافپذیری بیشتر مناسب پروژههایی است که ممکن است نیاز به تغییرات مداوم در محل داشته باشند. از سوی دیگر، روش نیوزیلندی با دقت بالا، سرعت بیشتر در نصب و کیفیت کنترلشده، مناسب پروژههایی است که نیاز به زمان کوتاهتر و استحکام بالاتر دارند. هر دو روش با در نظر گرفتن مزایا و معایب میتوانند به صورت بهینه برای ساخت و سازهای مدرن مورد استفاده قرار گیرند.
نصب و اجرای سازه ال اس اف LSF در عجب شهر
اجرای سازههای ال اس اف در محل پروژه به دقت و مهارت فنی بالایی نیاز دارد و شامل مراحل مختلفی از جمله اجرای فونداسیون، نصب اسکلت و دیوارها، اجرای سقف، نصب پنلهای دیواری داخلی و خارجی ، اجرای پوشش نهایی دیوارها، نصب کفپوشها ، نصب دربها و پنجرهها ،نصب تجهیزات بهداشتی و آشپزخانه و اجرای تأسیسات الکتریکی و مکانیکی میشود. هر یک از این مراحل باید با توجه به استانداردهای مهندسی و ساختمانی به دقت انجام شود تا سازه نهایی بتواند تمامی انتظارات مربوط به ایمنی، پایداری، و کارایی را برآورده کند.
در این مرحله ابتدا فونداسیون ال اس اف اجرا میشود. فونداسیون میتواند به صورت نواری یا گسترده باشد و برای انتقال بارهای سازه به خاک طراحی میشود. سپس، با توجه به نوع فونداسیون و ارتفاع ساختمان، رول بولتهای درون فونداسیون قرار داده میشوند که بارهای فشاری، کششی و خمشی را به خاک منتقل میکنند.
بعد از اجرای فونداسیون، اسکلت و دیوارهای سازه LSF نصب میشوند. استادها به وسیله رانرها متصل میشوند و دیوارها به سه روش مونتاژ درجا، پانلی و جعبهای اجرا میشوند. اتصالات بادبندی نیز برای دیوارهایی که نیاز به مقاومت جانبی بیشتری دارند، استفاده میشوند.
پس از اجرای دیوارها، سقف ساختمان LSF به کمک تیرچههای فلزی و پروفیلهای Z یا C ایجاد میشود. سقف نهایی با استفاده از خرپا یا دال بتنی به صورت شیبدار اجرا میشود.
در مرحله نهایی، عایق بندی سازه به منظور جلوگیری از هدر رفت و تبادل انرژی بین داخل و بیرون ساختمان انجام میشود. انواع عایقهای رطوبتی و حرارتی مانند پلی استایرن، فوم، پشم سنگ و فوم پلییورتان بر روی دیوارها و سقف نصب میشوند.
با انجام این مراحل، و با رعایت استانداردهای ساختمانی و نیازهای محیطی ساختمان LSF در محل پروژه آماده استفاده میشود.
شرکت ورتکس سازه با بهره گیری از یک تیم متخصص با سابقه 16 سال ، خدمات طراحی و اجرای صفر تا صد سازه ال اس اف در شهرستان عجب شهر را با بالاترین کیفیت ارائه می نماید.